algemeen

Nieuwe aanpak laaggeletterdheid in Rotterdam

Laaggeletterdheid wordt met het nieuwe Beleidskader Taal 2019-2022 in Rotterdam stevig aangepakt. Het doel is om 19.000 geslaagde taaltrajecten te bereiken. Samen met partners in de stad helpt de gemeente Rotterdammers niet alleen met taal, maar ook met rekenen en digitale vaardigheden.

Met het nieuwe beleid wil de gemeente het aantal mensen dat moeite heeft met basisvaardigheden, zoals lezen en schrijven of  het omgaan met een computer, verminderen. Het beter beheersen van de Nederlandse taal en andere vaardigheden helpt laaggeletterde Rotterdammers. ”‘Laaggeletterdheid is niet altijd goed zichtbaar. We willen er zo vroeg mogelijk achter komen als iemand moeite heeft met taal”, aldus wethouder Judith Bokhove.

Met het nieuwe beleidskader Taal opent de gemeente deuren voor Rotterdammers, die door een taalachterstand in hun dagelijks leven last ervaren. Er komen meer trajecten met een hoog slagingspercentage. Hier komen er de komende periode 19.000 trajecten bij. Veel trajecten kunnen worden afgesloten met een diploma of certificaat. Maar er zijn ook laagdrempelige taaltrajecten, die niet gericht zijn op het halen van een diploma of certificaat.

Het nieuwe beleidskader Taal biedt kansen om:

  • gezonder te leven
  • het financieel goed te redden
  • een baan te vinden en te houden
  • kinderen te helpen met hun ontwikkeling

Lees hier het hele artikel van Sociaalweb.

Meer weten over de aanpak in Rotterdam? Je kan het  Beleidskader Taalspiraal 2019-2022 Rotterdam  hier lezen.