algemeen

Doe mee met het Online Taalhuis!

Door de maatregelen die het Kabinet nam ten aanzien van de Corona crisis, heeft Biblionet Groningen middels een hele snelle actie en samenwerking het Online Taalhuis ‘de lucht in geholpen’. Het is bedoeld voor al die mensen die voor de corona uitbraak de dappere stap naar het fysieke Taalhuis gezet hebben, en nu onverhoopt, zoals vele Nederlanders, thuis zijn komen te zitten. Biblionet Groningen hoopt op deze manier mensen de gelegenheid te bieden om toch te blijven leren en zich verder te ontwikkelen.

Het Online Taalhuis is een initiatief van Biblionet Groningen in samenwerking met het Noorderpoort. Dit doen zij namens de taalsamenwerking die zij in Groningen hebben met heel veel verschillende partijen, waaronder de Stichting Lezen en Schrijven. Het  Online Taalhuis is bedoeld voor al die mensen die willen doorgaan met het leren lezen en schrijven.

Het Online Taalhuis is óók voor al die mensen die als taaldocent of vrijwilliger in het Taalhuis werken. Zij kunnen gebruik maken van de filmpjes in hun online lessen, ter extra ondersteuning. Ook mogen de filmpjes gedeeld worden op sites van bibliotheken, taalhuissamenwerkingen of scholen. Het zijn filmpjes die het informeel leren ondersteunen.

Het concept is vrij eenvoudig. Door een kanaal aan te maken op YouTube kunnen de filmpjes individueel gedeeld worden, maar je kunt ze ook terugvinden gebundeld in het Online Taalhuis, wat feitelijk een kanaal is op YouTube, gelieerd aan de organisatie Biblionet Groningen en hun taalsamenwerking. Doordat de taalhuisdocenten/vrijwilligers veelal nu thuis aan het werk zijn is een ieder bereid om filmpjes te maken. Er wordt gewerkt met een vaste taalhuisdocent uit Midden-Groningen en inmiddels krijgen ze filmpjes uit het hele land toegezonden van Taalhuisdocenten/vrijwilligers die het leuk en goed vinden om mee te doen.

Doe ook mee!

Biblionet Groningen roept nog steeds Taaldocenten en vrijwilligers op om mee te doen! Dus wie het ook een goed streven vindt om iedereen de kans te bieden te blijven meedoen, stuur vooral je filmpje op (bijvoorbeeld via We Transfer) naar Mariça van de Weerd van Biblionet Groningen. Verzin een onderwerp wat je goed ligt, en maak het filmpje niet te lang: maximaal 5 minuten en film horizontaal met je smartphone of tablet.

Hier vind je het Online Taalhuis.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Mariça van de Weerd via m.vandeweerd@biblionetgroningen.nl.