algemeen

Humanitas en Taalhuis maken lezen voor elk kind mogelijk

Humanitas wil investeren in de leesvaardigheid en taalontwikkeling bij kinderen, en schakelde de hulp in van Taalhuizen en Bibliotheken Westerkwartier.

Anke Mulder van Humanitas Noord legt uit; “Kinderen lezen tegenwoordig steeds minder. Ze hebben er minder geduld voor, maar sommige kinderen komen ook niet met boeken in aanraking. Terwijl lezen wel enorm belangrijk is voor de taalontwikkeling. Het stimuleren van leesplezier helpt daar goed bij. Maar boeken zijn ook wel duur soms, niet alle gezinnen kunnen zich dat veroorloven. Wij zijn daarom in samenwerking met uitgeverij Lemniscaat de actie ‘Geef een boek cadeau’ begonnen. Landelijk hebben 51 Humanitas-afdelingen in het kader van dit project 3.606 exemplaren van de prentenboek ‘Kikker is kikker’ van Max Velthuijs en het leesboek ‘Kruistocht in spijkerbroek’ van Thea Beckman aangevraagd. Die gaan we uitdelen aan kinderen in ons netwerk. We willen er wel zeker van zijn dat de boeken bij de kinderen terecht komen die ze écht kunnen gebruiken.”

De afdeling Westerkwartier van Humanitas werkt daarvoor samen met de Taalhuizen en Bibliotheken Westerkwartier. Met Het Taalhuis willen zij samen stappen maken en de inwoners van de gemeente helpen om hun taalvaardigheid te verbeteren. Met dit project worden ook de kinderen van deze inwoners bereikt, in de hoop dat zij van jongs af aan al meer in aanraking komen met lezen en in de toekomst hier minder problemen mee ervaren.

Lees hier het hele artikel van de Streekkrant.