algemeen

Gemeenten roepen prijsvraag Taalpact in het leven

Heb jij een goed idee om de basisvaardigheden (taal, rekenen, digi) te verbeteren van laaggeletterde mensen in de gemeenten Molenlanden, Gorinchem, Vijfheerenlanden en West-Betuwe ? Doe dan mee met de prijsvraag ‘Taalpact’!

Op 28 februari is het Taalpact ondertekend. De gemeenten Molenlanden, Gorinchem, Vijfheerenlanden en West-Betuwe hebben samen met sociale werkvoorziening Avres, het Da Vinci College, Bibliotheek AanZet en Stichting Lezen en Schrijven een werkatelier georganiseerd. Het doel: laaggeletterdheid bestrijden.

De partners willen dat in maart 2024 iedereen in de regio over voldoende basisvaardigheden (taal, rekenen, digi) beschikt. Daarom heeft de gemeente de prijsvraag ‘taalpact’ in het leven geroepen.  Deelname aan deze prijsvraag biedt kans op een budget om een mooi initiatief om deze basisvaardigheden te bevorderen te realiseren. Doe je mee? Dat kan tot 1 juni 2019. In totaal is een bedrag van € 40.000,- te verdelen. Op donderdag 20 juni 2019 wordt de winnaar(s) bekend gemaakt.

Lees hier het hele artikel van de gemeente Gorinchem waar ook de spelregels worden uitgelegd, en waar je je kan aanmelden.