algemeen

Doneer jouw HEMA punten en help kinderen in taalarme gezinnen

HEMA Foundation zal begin 2019 een kinderboek inclusief app uitbrengen om de taalvaardigheid te stimuleren binnen taalarme gezinnen met kinderen tot 4 jaar. Deze boeken en apps zullen onder andere via de voedselbanken kosteloos beschikbaar komen voor ouders met jonge kinderen, waar thuis nog weinig wordt (voor)gelezen of die weinig budget hebben om boeken te kopen. Jij kan helpen door je HEMA punten te doneren.

Laaggeletterdheid wordt vaak van generatie op generatie doorgegeven. Opgroeien in een taalarm gezin waar weinig wordt gesproken en (voor)gelezen, vergroot de kans op laaggeletterdheid aanzienlijk. HEMA Foundation draagt met deze actie bij om deze vicieuze cirkel te doorbreken samen met onder andere de VoorleesExpress, Humanitas en Voedselbanken Nederland. Lees het hier het artikel op de site van de Voedselbank.

Doe jij ook mee?
Als je een HEMA klantenpas heb, kan jij helpen nog meer boeken te verspreiden. Hoe? Door de met jouw HEMA pas gespaarde punten te doneren aan de voedselbank. Dit kan nog tot en met 27 januari 2019.

Lees hier hoe je jouw HEMA punten kan doneren.