algemeen

Digitale inclusie: innovatieve oplossing gezocht. Doe mee met de challenge!

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) lanceert haar eerste Startup in Residence programma. In dit programma werkt het ministerie samen met startups aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken in een BZK challenge: ‘Digitale Inclusie’.

Verantwoordelijk staatssecretaris Raymond Knops: “Bij de presentatie van de Agenda Digitale Overheid NL DIGIbeter heb ik aangekondigd dat de overheid op een andere manier gaat werken. Door te experimenteren, ruimte te geven aan nieuwe initiatieven en connecties aan te gaan met nieuwe partijen. De start van het BZK Startup in Residence programma past bij deze nieuwe werkwijze”.

Makkelijker aanbesteden

Om het programma makkelijker toegankelijk te maken is door BZK de afgelopen tijd hard gewerkt aan een simpelere manier van aanbesteden. Hiermee zijn deelnemers minder tijd kwijt aan de aanbestedingsprocedure doordat documenten aanzienlijk zijn ingekort. Daarnaast kan bij een succesvolle pilotsamenwerking dezelfde aanbesteding resulteren in een opschaling, de startup hoeft dus niet – zoals voorheen- opnieuw de aanbestedingsprocedure in. De snellere, en simpelere manier van aanbesteden biedt startups nieuwe kansen.

 

Digitale Inclusie challenge

Digitale Inclusie: ontwikkel een innovatieve oplossing om de digitaal laaggeletterden beter in kaart te brengen en te bereiken.

 

Meer weten?

Startup in Residence programma (SiR) is een innovatief programma waarin de (Rijks)overheid samenwerkt met startups.

Meer informatie vind je hier.