algemeen

Challenge: maak verkiezingsinformatie toegankelijk

Verkiezingsinformatie toegankelijker maken. Daarover gaat de wedstrijd die twee ministeries organiseren. Heb jij een goed idee hoe we informatie over de verkiezingen begrijpelijk en bereikbaar maken voor kiezers met laaggeletterdheid of een verstandelijke beperking? Dien hem voor 21 september in!

In maart 2021 moet Nederland weer naar de stembussen. Voor de Tweede Kamerverkiezingen. Maar er zijn zoveel partijen. Zoveel partijprogramma’s. Het is lastig om dat allemaal te doorgronden. En stel je voor dat je niet goed kunt lezen. Of een (licht) verstandelijke beperking hebt. Dan wordt die uitdaging wel héél groot. De ministeries van VWS en BZK bedachten daarom de challenge ‘bepaal je stem’. Daarmee zoeken zij naar oplossingen en partners om kiezers te bereiken die laaggeletterd zijn of een (licht) verstandelijke beperking hebben. Omdat alle stemmen tellen.

Meer informatie

Op 9 september is er een online informatiebijeenkomst van 13.30 uur tot 14.30 uur. Via de link hieronder lees je alles over de wedstrijd. Denk aan de voorwaarden, een tijdlijn en wat er te winnen valt. Je kunt je hier ook meteen aanmelden voor de informatiebijeenkomst.


Meer over deze challenge