algemeen

Certificaten voor taalvrijwilligers uit Vianen, IJsselstein en Houten

Vrijwilligers uit Vianen, IJsselstein en Houten hebben de afgelopen weken bij het Taalhuis de basistraining voor taalvrijwilliger gevolgd. Ze kregen onlangs hun certificaat. De vrijwilligers hebben nu alles in huis om mensen die de Nederlandse taal (beter) willen leren, te begeleiden.

In Vianen is 11 procent van de inwoners laaggeletterd, dit is overigens lager dan het landelijke gemiddelde: over heel Nederland gezien heeft zo’n 18 procent van mensen boven de 16 jaar moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dit is dus 1 op de 6 mensen.

In de training van stichting Lezen en Schrijven krijgen taalvrijwilligers informatie hierover, en leren zij hoe zij mensen kunnen helpen bij het (beter) leren lezen, schrijven, spreken van de Nederlandse taal of omgaan met de computer.

Taalhuis Vianen is gevestigd in Bibliotheek Vianen, een centrale en laagdrempelige plek waar taalvragers én taalvrijwilligers terechtkunnen, en geeft informatie over mogelijke taalhulp binnen de gemeente.

Mensen die de Nederlandse taal (beter) willen leren zijn van harte welkom tijdens de inloop van Taalhuis Vianen in de bibliotheek, iedere woensdag- en zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur. Daar zijn de taalvrijwilligers aanwezig om te helpen bij allerlei taalgerelateerde problemen.

Lees hier het hele artikel van het Kontakt Vianen.