algemeen

Burgemeester blogt over laaggeletterdheid

Laaggeletterdheid krijgt de aandacht van velen. Ook van de burgemeester van Emmen. Het onderwerp houdt hem al bezig sinds zijn studie. En nu blogt hij er zelfs over.

“Taal is niet alleen belangrijk. Taal is ook leuk.”
Eric van Oosterhout is de kersverse burgemeester van Emmen. In zijn vorige functie als burgemeester van de gemeente Aa en Hunze heeft hij het Bondgenootschap voor een Geletterd Drenthe opgericht, waarin vijftig partijen samenwerken om laaggeletterdheid aan te pakken. Dit laat zien hoe groot zijn betrokkenheid bij het thema is.

Op werkbezoek in de taalles
In zijn blog beschrijft de burgemeester hoe hij de Nationale Ombudsman meeneemt op werkbezoek. Op het Drenthe College wonen ze een taalles bij voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. In de bibliotheek horen ze alles het Taalpunt, de plek waar iedereen die moeite heeft met taal terechtkan voor meer informatie. Tot slot schuiven ze aan bij een leesles voor vrouwen die het Nederlands als tweede taal hebben.

Het valt de burgemeester op dat het plezier ervan afspat. “Taal is niet alleen belangrijk. Taal is ook leuk.” En dat is de Ombudsman helemaal met hem eens.

 

Lees hier het blog van de burgemeester van Emmen.