Werkgeversconferentie “Duurzame inzetbaarheid, het begint met taal!”

16 April van 15:00 tot 17:30 Driessen HRM, Helmond

Op dinsdagmiddag 16 april organiseert Cubiss  de werkgeversconferentie “Duurzame inzetbaarheid, het begint met taal!”. Deze bijeenkomst gaat over het nut van investeren in de taalvaardigheid van medewerkers in jouw bedrijf.

In Brabantse bedrijven werken veel mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Deze groep medewerkers heeft bijvoorbeeld moeite met het versturen van e-mails en het begrijpen van instructies. Dit kan grote gevolgen hebben voor jouw bedrijf. Denk aan een lagere productiviteit, hoger ziekteverzuim en veiligheidsproblemen. Vaak zijn werkgevers, teamleiders en HR-managers hier niet van op de hoogte. Tijdens de werkconferentie ‘Duurzame inzetbaarheid, het begint met taal’ leer je – onder dagvoorzitterschap van radiopresentator Frits Spits – over het nut van het investeren in de taalvaardigheid van medewerkers in jouw bedrijf én hoe daar voordeel uit te halen.

Investeren in taal is slim

Het is slim om als werkgever te investeren in de taalvaardigheid van jouw werknemers. Tijdens deze conferentie hoor je waarom een goede beheersing van de Nederlandse taal aan de basis ligt van de duurzame inzetbaarheid van jouw werknemers. Je leert dit probleem beter te herkennen en te bespreken met jouw medewerkers. Je hoort wat een goede aanpak kan zijn en welke subsidies er bestaan. Onder andere ook subsidie vanuit Tel mee met Taal.

Meer informatie

Meer informatie over de bijeenkomst lees je hier.