Week van de Alfabetisering

03 september van 8:00 tot 0:00 Stichting Lezen & Schrijven

Laaggeletterden lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan het vinden van een baan. Een bijsluiter van medicijnen lezen. Bankzaken bijhouden. Maar ook je kind voorlezen.

Stichting Lezen & Schrijven organiseert van 3 t/m 9 september de Week van de Alfabetisering.

LAAGGELETTERDHEID RAAKT ONZE SAMENLEVING

Die functioneert namelijk beter als iedereen kan meedoen. Daarom roepen we iedereen op om tijdens de Week van de Alfabetisering een (extra) bijdrage te leveren voor een geletterd Nederland. Met veel media-aandacht voor het onderwerp en overal in het hele land taal- en rekenactiviteiten. Samen zetten we laaggeletterdheid op de kaart!

OVER STICHTING LEZEN & SCHRIJVEN

Stichting Lezen & Schrijven is ervan overtuigd dat iedereen in Nederland moet kunnen lezen, schrijven, rekenen en omgaan met een computer. Zij maken laaggeletterdheid onderwerp van gesprek bij publiek en politiek en ondersteunen in het hele land honderden gemeenten, instellingen, bedrijven, docenten en vrijwilligers bij het organiseren van scholing. Van 3 t/m 9 september organiseert Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering.

Nieuwsgierig naar hoe de rest Nederland zich inzet? Kijk op de kaart wat er bij jou in de buurt allemaal georganiseerd wordt om een activiteit te bezoeken, of ter inspiratie om zelf iets te organiseren.