Webinar Taalontwikkelingsstoornis

13 November van 10:00 tot 10:30 NL

Webinar voor werkzoekenden met een TOS op 13 november 2019

‘TOS..? Nog nooit van gehoord!’. Een TOS (taalontwikkelingsstoornis) komt vaker voor dan autisme of ADHD, maar is in Nederland een nog vrij onbekende stoornis. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een TOS door leerproblemen en miscommunicatie vaak laagopgeleid zijn. Zwakke mondelinge en schriftelijke vaardigheden beperken hun kansen op de arbeidsmarkt en kunnen leiden tot ontslag.

UWV vindt het belangrijk dat de dienstverlening voor iedereen toegankelijk is. Daarom zijn we samen met jongeren met een TOS een webinar aan het ontwikkelen dat rekening houdt met hun cognitieve vaardigheden en specifieke uitdagingen bij het zoeken naar werk.

Op 13 november 2019 van 10.00 tot 10.30 uur wordt het webinar live uitgezonden. Na 13 november is het mogelijk om het webinar terug te kijken.

Samen met de jongeren en andere experts van bijvoorbeeld Kentalis, Werkpad en Gebruiker Centraal werken we ook aan ontwerprichtlijnen TOS. Hiermee hopen we bekendheid te geven aan TOS, maar vooral organisaties praktische handvatten te geven hoe ze hun digitale dienstverlening toegankelijker kunnen maken voor mensen met een TOS.

Meer informatie

Wil je meer weten over TOS, je aanmelden voor het webinar, of ken je mensen voor wie het webinar interessant is? Neem contact op met webinar@uwv.nl.