Start negende seizoen van pro, (v)mbo–leescampagne De Weddenschap in Nijkerk, Hoofddorp en Den Haag

15 November van 12:00 tot 13.30 Johan de Wittcollege

Voor de negende keer organiseert Stichting Lezen De Weddenschap, dé leescampagne voor pro, vmbo en mbo. Op 28 oktober vindt dit plaats in Nijkerk. Op 29 oktober in Hoofddorp en op 15 oktober in Den Haag.

Drie BN’ers trappen De Weddenschap feestelijk af op maandag 28 oktober, dinsdag 29 oktober en vrijdag 15 november. Samen met pro, (v)mbo-klassen zetten zij  in Nijkerk, Hoofddorp en Den Haag hun handtekening onder het Weddenschapscontract. Daarmee leggen zij officieel vast dat zij zich gaan inzetten om gedurende de campagne drie boeken te lezen. Behalve de rol van uitdager nemen de BN’ers de rol op zich van leescoach. Zij coachen de deelnemers naar de eindstreep van drie boeken.

Sarah-Jane, Loiza Lamers en Gerson Main zijn dit jaar de leescoaches. Sarah-Jane trapt af op het Corlaercollege in Nijkerk. Loiza Lamers doet dat met studenten van het Novacollege in Hoofddorp. Gerson Main zal samen met vmbo-leerlingen van het Johan de Witt college in Den Haag een podcast maken.

De Weddenschap gaat voor de negende keer van start. De Weddenschap is een campagne waarbij leerlingen alle boeken mogen lezen die ze willen, mits in de Nederlandse taal en passend bij de leeftijd.

Uit onderzoek blijkt dat wie regelmatig leest een betere taalvaardigheid krijgt. Goed kunnen lezen is een basisvaardigheid in onze geletterde samenleving en het draagt bij aan succes op school. Op De Weddenschap zijn leestips te vinden en lessuggesties. Alle deelnemers krijgen na afloop een certificaat en er zijn prijzen en een landelijke trofee te winnen. Deelname aan De Weddenschap is gratis.

Als u een van de aftrappen van De Weddenschap wilt bijwonen, dan kan dat. Het gaat om de volgende tijden en plaatsen:
28 oktober: Corlaercollege, Ds. Kuypersstraat 3  in Nijkerk. Aanvang 10.00 uur tot 11.00 uur

29 oktober: Novacollege, Paxlaan 26 in Hoofddorp. Aanvang 11.00 uur tot 12.00 uur.

15 november: Johan de Witt college, Hooftskade 27, Den Haag, Aanvang 12.00 uur tot 13.30 uur.

Meer informatie

Meer informatie vind je op www.deweddenschap.nl