Conferentie over laaggeletterdheid op de werkvloer

29 oktober van 15:30 tot 17:30 De Nieuwe Kolk

In De Nieuwe Kolk in Assen wordt op maandag 29 oktober een conferentie gehouden over laaggeletterdheid op de werkvloer (werkgeversconferentie abracaTAALbra).

Geen actief beleid

Veel bedrijven hebben echter nog geen actief beleid op het signaleren en de aanpak van laaggeletterdheid. Ook al zijn er in de provincie Drenthe 45.000 mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Hiervan werkt een groot deel bij Drentse bedrijven. In de gemeente Assen zijn er bijvoorbeeld 6000 mensen die laaggeletterd zijn, waarvan 4000 bij lokale bedrijven werken.

Tijdens de conferentie horen werkgevers meer over wat laaggeletterdheid inhoudt, hoe je het herkent en het belang van een goeie aanpak. Op het programma staan spraakmakende taal- en ervaringsdeskundigen die het publiek in het onderwerp meenemen: Maurice de Greef (professor laaggeletterdheid), Kraantje Pappie (rapper en woordkunstenaar), Lambert Zwiers (directeur VNO-NCW & MKB Noord) en Yvonne Post (eigenaar Post Cleaning).

Frits Spits

De middag wordt geleid door radiopresentator Frits Spits en muzikaal ondersteund door ‘Van Luie Kees’. Deelname aan de werkgeversconferentie is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via deze link