Campagne Duidelijk Taalgebruik – regiobijeenkomst Utrecht

12 juni van 13.30 tot 16.30 Stadskantoor Utrecht

Duidelijk communiceren zodat iedereen overheidsinformatie begrijpt. Dat is het doel van de campagne Direct Duidelijk. De komende tijd worden activiteiten georganiseerd om overheden te stimuleren en ondersteunen bij het streven naar duidelijk taalgebruik met ‘Direct duidelijk deals’ en bijeenkomsten.

Om het probleem van onduidelijk taalgebruik aan te pakken start de Stuurgroep van het Nederlands-Vlaamse Netwerk Begrijpelijke Overheid (NBO) de campagne Direct duidelijk. In het NBO werken de Nederlandse Taalunie en BZK samen met meer dan 70 andere organisaties uit Nederland en België om het probleem van onduidelijke overheidstaal aan te pakken.

Gemeenten en andere overheden die zich bij deze beweging willen aansluiten zijn uitgenodigd om een ‘Direct duidelijk deal’ af te spreken. Hierbij spreekt het bestuur commitment uit om beleid te ontwikkelen op het gebruik van duidelijke taal. De gemeente formuleert doelen, voert uit en evalueert. Ook wordt er gezorgd voor ondersteuning van de medewerkers. Elke gemeente kan zijn handtekening zetten onder de ‘Direct duidelijk deal’.

De campagne organiseert drie regiobijeenkomsten om met collega’s van gedachten te wisselen over de beste aanpak om alle burgers te bereiken met duidelijke communicatie. Hier worden ervaringen en tips uitgewisseld van verschillende organisaties die al ervaring hebben met het opzetten van beleid en het organiseren van activiteiten over duidelijke communicatie. Doelgroep voor deze bijeenkomsten zijn: ambtenaren op het gebied van communicatie, dienstverlening, inclusie en laaggeletterdheid.

  • 20 mei om 13.00 uur in het gemeentehuis van Oss
  • 12 juni om 13.30 uur in het stadskantoor van Utrecht
  • 17 juni om 13.30 uur in het gemeentehuis van Hof van Twente.
  • Voor bestuurders zijn er aparte ontbijtbijeenkomsten van 8.00 – 9.00 uur.

 

Lees hier meer over de campagne en waar je je kan aanmelden.