Seminar onderzoek ‘Lezen ≠ Begrijpen’ – Rotterdam

07 maart van 12.30 tot 17.00 Rotterdam, In Holland

Laaggeletterdheid in kaart voor effectievere communicatie

Een op de zes Nederlanders is laaggeletterd en heeft moeite om de communicatie van (financiële) organisaties te lezen en begrijpen. Maar onder mensen met financiële problemen komt beperkte leesvaardigheid nog veel vaker voor.

Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van het onderzoeksproject ‘Lezen ≠ Begrijpen’ van samenwerkingspartners Syncasso Gerechtsdeurwaarders, Kredietbank Nederland, Rijksuniversiteit Groningen en Stichting Lezen & Schrijven. 50,3% van de deelnemers aan het onderzoek – klanten van Kredietbank Nederland en Syncasso Gerechtsdeurwaarders – kreeg de indicatie ‘laaggeletterdheid’, tegenover het landelijk gemiddelde van 18%.

Er worden op diverse plekken in Nederland praktische seminars georganiseerd over de invloed van beperkte leesvaardigheid op het omgaan met financiële problemen. In de seminars worden de onderzoeksresultaten besproken en krijg je tips en materialen om mensen met een beperkte leesvaardigheid beter te kunnen bereiken. Ervaringsdeskundigen komen aan het woord en in een interactieve workshop ervaart je hoe je binnen jouw eigen expertise aan de slag kunt gaan met dit belangrijke onderwerp.

Seminars

Dinsdag 15 januari 2019 Leeuwarden – NHL Stenden
Dinsdag 22 januari 2019 Breda – Avans
Donderdag 24 januari 2019 Zwolle – Windesheim
Donderdag 31 januari 2019 Utrecht – Hogeschool Utrecht
Donderdag 7 maart 2019 Rotterdam – InHolland

 

Aanmelden

Toegang tot de seminars is gratis. Aanmelden kan via www.lezenisnietbegrijpen.nl/seminars. Daar vind je ook het programma van de seminars. De seminars duren van 12.30 tot 17.00 uur.